Cele mai bune cărți în franceză pentru începători

              Când iei decizia de a învăța o limbă nouă, vei porni într-o călătorie interesantă și plină de provocări. Limba franceză, cunoscută pentru eleganța și semnificația sa culturală, este o alegere foarte populară printre cursanții de limbi străine. Una dintre cele mai eficiente moduri prin care poți explora cultura și limba aceasta este prin lectură. Tocmai de aceea, în acest articol, vom explora împreună o listă cu cele mai bune cărți în franceză pentru începători, cărți atent alese pentru a oferi o introducere plăcută și educativă în limba franceză.

Micul prinț – Le Petit Prince de Antoine de Saint-Exupéry

Micul prinț este una dintre acele cărți pe care trebuie să le citești măcar o dată în viață. Iar dacă iubești limba franceză, trebuie neapărat să o citești în original! Această poveste atemporală ne încălzește inimile de fiecare dată, vorbind despre profunzimea naturii umane, prietenie și complexitatea vieții. Este scrisă într-un mod simplu și accesibil, fiind o alegere excelentă pentru cei care vor să învețe franceza, iar noi o recomandăm tuturor cursanților participanți la cursurile online.

Articole similare: Cum să îți îmbunătățești limba franceza cu Netflix

Bonjour Tristesse de Françoise Sagan

Ne îndreptăm atenția spre un clasic contemporan, adăugând pe listă cartea lui Sagan. Romanul este unul profund care surprinde emoții și conflicte ale tinereții, spunând povestea unei tinere și a escapadelor sale de vară, dar și complexitatea relațiilor pe care le va avea. Limbajul este unul accesibil pentru începători, așa că poate fi următoarea ta lectură! În plus, romanul este unul dintre cele mai bune ale literaturii franceze.

Harry Potter și Piatra Filosofală – Harry Potter à l’école des sorciers de J.K.Rowling

Lumea magică a lui Harry Potter, atât de îndrăgită de întreaga lume, este disponibilă și în limba franceză. Dacă ești familiarizat deja cu povestea și lumea vrăjitorilor, te poți concentra pe învățarea unor cuvinte noi în limba franceză.

Articole similare: Tot ce trebuie să știi despre sistemul de învățământ francez

Străinul – L’Étranger de Albert Camus

Pentru cei care doresc o lectură provocatoare și totuși meditativă, Străinul este alegerea perfectă. Deși limbajul poate fi ușor provocator, narațiunea este una simplă, iar ideile principale sunt ușor de observat. Temele precum existențialismul și absurdul îți pot extinde orizonturile lingvistice și intelectuale.

Charlie și Fabrica de Ciocolată – Charlie et la Chocolaterie de Roald Dahl

Nu putem să încheiem lista fără a menționa o carte pentru copii (dar care este iubită și de adulți)! Ușor de citit, cu limbaj simplu, povestea este una care te va captiva, indiferent de limba în care o citești. Romanul urmărește povestea lui Charlie Bucket, un băiat sărac care trăiește cu părinții și bunicii săi într-o casă dărăpănată. Vizita la fabrica de ciocolată a lui Willy Wonka îi va schimba viața pentru totdeauna.

Explorarea literaturii franceze ca începător poate fi o adevărată provocare, cuvintele și expresiile noi fiind copleșitoare. Fie că ești captivat de lumea descrisă în Le Petit Prince, fie că ești intrigat de întrebările existențiale puse de Camus, aceste cărți oferă o gamă variată de experiențe pe care le poți trăi ca începător în limba franceză. Așa că alege un titlu care te captivează și descoperă frumusețea limbii franceze. Bonne lecture!

P.S. Noi te așteptăm și la cursurile de limba franceză desfășurate online! Găsești aici (https://cursuldefranceza.ro/oferta-de-cursuri-franceza/) toate detaliile de care ai nevoie. Hai să descoperim împreună cursul potrivit pentru tine.

Cere informații despre cursurile de limba franceză AICI

În plus, te așteptăm să te alături comunității noastre de pe FACEBOOK și INSTAGRAM:

Leave a Reply

Your email address will not be published.