Cum să îți îmbunătățești limba franceza cu Netflix

Vreți să urmăriți un serial pentru a învăța limba franceză, dar nu știți pe care să îl alegeți?După cum știți deja, filmele, serialele și poveștile audio sunt instrumente foarte eficiente pentru a învăța limba franceză online! Acestea vă permit să vă obișnuiți cu franceza, să vă îmbunătățiți pronunția sau să vă îmbogățiți vocabularul. 🇫🇷 Din acest motiv, azi vă vom prezenta 5 seriale de pe Netflix care vă ajută să învățați limba franceză.

Citește și: 5 aplicații gratuite care te ajută să înveți franceza

De ce să urmărești un serial francez pentru a învăța limba franceză?

Când învățați o limbă, vizionarea unui serial poate fi mult mai accesibilă decât un film artistic. Serialele au avantaje pe care filmele nu le au:

Episoadele sunt scurte
Episoadele unui serial durează de obicei între 20 și 45 de minute. Aceasta înseamnă că este mai ușor să găsiți timp pentru a viziona unul sau mai multe episoade decât un film întreg.

Se creează o legătură emoțională
Când descoperiți un serial, cunoșteți personajele și vă face plăcere să le cunoști cu fiecare episod nou. Această dimensiune afectivă este foarte importantă atunci când învățați o limbă. Dacă veți găsi plăcere în ceea ce faceți, veți învăța și memora mai bine pronunția, expresiile precum și intonațiile personajelor.

Înțelegerea este mai ușoară
În general, este mai ușor să înțelegeți un serial decât un film. Într-adevăr, personajele refolosesc adesea de la un episod la altul aceleași cuvinte și expresii. Dacă vă uitați în mod regulat la episoadele unui serial, ajungi să le înțelegeți aproape involuntar.

Câteva detalii tehnice

Vă încurajăm cu tărie să activați subtitrarea în franceză. Dacă doriți să progresați rapid, nu folosiți subtitrarea în limba engleză sau română. Citind subtitrările în limba franceză, veți memora mai rapid vocabular în limba franceză.

Utilizați și funcțiile de navigare care vă permit să reveniți cu 10 secunde.

Acest lucru este foarte util dacă nu ați înțeles sau dacă doriți să exersați repetarea propozițiilor sau expresiilor.

Acum tot ce trebuie să faceți este să alegeți un serial pentru a învăța limba franceză și a trăi o experiență memorabilă.

Dix Pour Cent

Dix Pour Cent este o comedie dramatică. Aceasta este povestea a patru agenți celebri care lucrează din greu pentru a-și menține agenția în viață după moartea accidentală a fondatorului acesteia.
În fiecare episod, vedem un actor sau o actriță celebră jucând propriul rol cu ​​multă batjocură de sine.

Lansare: 2015
Regizori: Fanny Herrero și Dominique Besnehard
Durata: 52 minute
Gen: Comedie Dramă
Număr de episoade: 4 sezoane, 6 episoade pe sezon

La Mante

La Mante este o mini-serie de detectivi francezi. Aceasta este povestea lui Jeanne Deber, un celebru criminal în serie, poreclit La Mante. Ea este încarcerată de mai bine de douăzeci de ani de închisoare. Într-o zi, poliția vine să-i ceară ajutorul în rezolvarea unor infracțiuni. Criminala acceptă cu singura condiție ca fiul ei Damien, devenit polițist, să fie responsabil de caz.

Lansare: 2017
Regizori: Alice Chegaray-Breugnot, Grégoire Demaison, Nicolas Jean și Laurent Vivier
Durata: 52 minute
Gen: Dramă, Crimă
Număr de episoade: 6 episoade, 1 sezon

Plan Cœur

Acest serial este o comedie. Aceasta este povestea Elsei, o tânără de treizeci de ani care este deprimată după despărțirea ei de iubitul ei Max. Cele două prietene ale ei cele mai bune, Charlotte și Emilie, decid să angajeze un gigolo pentru a-și putea uita fostul.

Lansare: 2018
Regizori: Noémie Saglio și Julien Teisseire
Durata: 22/29 minute
Gen: comedie romantică
Număr de episoade: 2 sezoane, 14 episoade

Ad Vitam

Ad Vitam este un serial francez de science-fiction.
Acest serial ne spune povestea lui Darius, un polițist în vârstă de 120 de ani, care arată de 50 de ani. Darius investighează sinuciderea colectivă a unui grup de adolescenți care doreau să evadeze dintr-o lume în care ești majorat abia la 30 de ani. El o roagă pe Christa care a fost apropiată de acești adolescenți să-l ajute să rezolve acest caz.

Lansare: 2018
Durata: 55 minute
Gen: science fiction
Număr de episoade: 1 sezon, 6 episoade

Zone Blanche 

O zonă albă este o zonă a teritoriului care nu este acoperită de rețele de comunicații.

Villefranche este un mic sat izolat în pădure, unde rata omuciderilor este mult peste medie. Laurène Weiss se ocupă de soluționarea investigațiilor și de a aduce ordine în locuitorii aflați în tensiune, în încercarea de a dezlega misterele pădurii.

Lansare: 2017
Creație: Mathieu Missoffe
Durata: 52 minute
Gen: Thriller, Crimă, Fantezie
Număr de episoade: 2 sezoane, 8 episoade pe sezon

Cu asemenea recomandări de filme pe Netflix, veți deveni rapid familiari cu limba franceză! Vă recomandăm să vă notați cuvintele necunoscute pentru a le reține mai ușor. Pentru întrebări și explicații detaliate, cursurile de limba franceză online, ținute de cei mai buni profesori, vă vor răspunde la toate curiozitățile. Vă așteptăm cu mare drag!

Cere informații despre cursurile de limba franceză AICI

În plus, te așteptăm să te alături comunității noastre de pe FACEBOOK și INSTAGRAM:

Leave a Reply

Your email address will not be published.