Cum să-ți ajuți copilul să facă temele la franceză?

Atenționare: Articol bun pentru copii dacă îl citesc părinții. 🙂 Pentru elevii din clasele primare, gimnaziu și liceu, temele după școală sunt obligatorii! Dar copiii, mai ales cei mai mici, au nevoie de ajutor la teme și aici părinții joacă un rol important. Cu excepția faptului că nu este întotdeauna ușor să oferi sprijin copilului tău. Frica de a nu greși, lipsa de cunoștințe sau amintirile neplăcute de la școală te pot face să te sperii de teme. Dacă te regăsești într-una din situațiile acestea, acest articol este pentru tine!

Citește și: Beneficiile cursurilor de limba franceză pentru copii

Problema ta principală: nu știi cum să-ți ajuți copilul

Nu e nimic de care să-ți fie rușine dacă așa stau lucrurile. Nimeni nu te va judeca și nu te va considera un părinte rău dacă nu știi cum să-ți ajuți copilul la teme! Există mai multe motive pentru aceasta:
Nu erai bun la franceză, matematică, fizică-chimie, istorie-geografie sau orice altă materie. Așa că îți va fi greu să-l ajuți pentru că tu însuți ai o ușoară traumă cu o materie școlară.
Te sfătuim să fii sincer cu copilul tău. Spune-i că nu poți să-l ajuți, dar insistă că doar pentru că tu ai avut dificultăți la școală nu înseamnă că și el trebuie să treacă prin aceeași experiență.

Gândește-te la cel mai bun mod prin care îți poți ajuta copilul. Puteți opta pentru o aplicație online. Există, de asemenea, o multitudine de site-uri web și videoclipuri YouTube. Îl poate ajuta cineva drag? Un frate mai mare, un văr, un unchi, un prieten… Nu în ultimul rând, apelați la o persoană din afară, cum ar fi un profesor particular, care va deveni cu timpul un prieten foarte bun.

Delegarea ajutorului la teme nu te face un părinte rău. Dimpotrivă, este dovada că îți dorești tot ce e mai bun pentru copilul tău. Dimpotrivă, a persista în a dori să ai grijă singur de asta atunci când situația este conflictuală în fiecare seară nu este cea mai bună soluție.

Citește și: Cum să îți îmbunătățești limba franceza cu Netflix

Organizarea

Primul lucru de făcut pentru a vă ajuta cel mai bine copilul este să vă organizați foarte bine. Aceasta trece prin alegerea spațiului de lucru. De multe ori este recomandabil să instalați un birou în camera copilului, chiar dacă copiii preferă adesea să-și facă temele pe masa din sufragerie, bucătărie sau sufragerie.

Cea mai importantă regulă este să-ți faci temele într-un loc liniștit. Nu ar trebui să existe muzică, frați mici care cer atenția părintelui, televizorul aprins sau alte distrageri. La fel, locația se poate schimba în funcție de tipul de lucru.

Alegeți împreună cu copilul momentul ideal pentru teme. După școală, este important ca al tău copil să ia o pauză pentru a se juca și o gustare înainte de a te apuca de teme.

Atitudinea potrivită pe care să o ai cu copilul tău în timpul temelor

Succesul academic al copilului tău depinde și de atitudinea ta față de el în timpul temelor. Este important să fi relaxat când îl ajuți la teme. Trebuie să fii pozitiv, binevoitor, calm și încurajator. Scopul este evitarea situațiilor stresante care nu promovează învățarea (dimpotrivă). Arată-i copilului tău că ești mândru de el după teme.

Fă-ți timp, acceptă greșelile și găsește întotdeauna ceva pozitiv de spus. De asemenea, fii loial profesorului sau profesorilor copilului tău.

Desigur, este mai ușor de spus decât de făcut! Regula este să fii mai întâi amabil cu tine. Îndeplinește-ți propriile nevoi înainte de a-ți face temele. Dacă vii acasă stresat de la serviciu, fă-ți timp să te relaxezi înainte de a te ocupa de temele școlare. Dacă ești supărat, nu numai că copilul tău nu va învăța cum trebuie, dar va crede și că este vina lui.

Fii sincer cu el, chiar dacă este tânăr, explicându-i că ești obosit, că ai avut o zi grea și s-ar putea să ai mai puțină răbdare. Copiii se adaptează dispoziției tale, fii sigur!

Cum poți să-ți ajuți în mod concret copilul să învețe o lecție?

Înainte de a începe temele, ajută-ți copilul să decidă de unde să înceapă. Dacă are de învățat o poezie, cuvinte de vocabular sau de rezolvat exerciții de gramatică, îți cunoști copilul și vei ști care va fi cel mai rapid de făcut sau dimpotrivă cel mai laborios. Ajută-l să devină independent.

Apoi, pentru a-ți ajuta copilul să învețe o lecție, trebuie să urmezi trei pași:

Ajutați-l să înțeleagă: reexplicați lecția cu propriile cuvinte, folosiți cărți sau videoclipuri YouTube.
Ajută-l să-și memoreze lecția: în funcție de memorarea copilului tău, îl poți pune să facă o hartă mentală, un desen, o punere în scenă cu obiecte, să o învețe sub formă de cântec, să se filmeze sau înregistrează-l ca să poată fi ascultat din nou, folosește carduri (fiecare copil este diferit).
Aplică lecția: Pune-i întrebări sau pune-l să facă un exercițiu de antrenament simplu și ușor.

Ți-e frică să nu greșești?

Pe parcursul școlii, copilul dumneavoastră se va confrunta cu teme și poate avea dificultăți academice. Părinților le este frică adesea să nu greșească.

Iată sfaturile noastre dacă acesta este cazul tău:

Prioritizează relația cu copilul tău
Recunoaște cât de departe ați ajuns evidențiind progresul și sărbătorind micile câștiguri
Discută cu copilul tău:
oferă-i posibilitatea de a alege și lăsă-l să-și dezvolte autonomia. Nu o face pentru el, chiar dacă durează mai mult sau este mai puțin bine făcut
Acceptă că nu este perfect, acceptă greșelile. Amintiți-vă că cel mai bun este dușmanul binelui și este mai binele. 🙂

franceza copii


Acceptă limitele copilului tău și propriile tale limite (în timp, răbdare, pricepere…). Ai încredere în copilul tău, în tine și pur și simplu în viață. Pe tot parcursul anului școlar, copilul tău va avea nevoie de sprijinul tău, dar dacă îți atingi limitele și nu-l mai poți ajuta la temele de la franceză, ia în considerare apelarea la un profesor dedicat care predă cu pasiune lecții de limba franceză!

Cere informații despre cursurile de limba franceză AICI

În plus, te așteptăm să te alături comunității noastre de pe FACEBOOK și INSTAGRAM:

Leave a Reply

Your email address will not be published.