Două greșeli frecvente în limba franceză

Atenționare: Conținut ridicat de limba franceză! De-a lungul miilor de ore de predare a limbii franceze am identificat anumite greșeli recurente, pe care cursanții le fac, uneori, din pură neatenție. 🇫🇷 În articolul de mai jos, vei găsi tratate pe înțelesul tău, două scăpări de limbă pe care ar fi bine să le eviți ca să faci o impresie bună prietenilor tăi din Franța. 🙂

Citește și acest articol deosebit de interesant și amuzant: Să mai și râdem – expresii amuzante franțuzești

Je vais visiter mes parents.

Acum ceva timp, verbul visiter era folosit cu sensul se rendre auprès de quelqu’un en lui faisant une visite. Astăzi, verbul visiter este folosit aproape exclusiv pentru un loc sau un monument. Vizităm un oraș, un muzeu, o țară.

Când ne referim la o persoană folosim următoarele structuri:  rendre visite à sau aller voir quelqu’un.

Poți spune : Je vais rendre visite à mes parents sau Je vais voir mes parents.

DE REȚINUT

După cum spun lingviștii, putem folosi visiter cu o persoană numai în anumite expresii deja consacrate.

Când spunem visiter une personne, atunci ne referim la o persoană care suferă. Vizităm o persoană din compasiune, din caritate.

Exemplu:

📌 visiter une personne malade, souffrante

📌 visiter un prisonnier dans un centre de détention

Milles Mercis

Ca să mulțumească cuiva pentru un serviciu, francezii folosesc adesea sintagma: milles mercis. Această expresie este corectă, dar scrisă greșit. Cuvântul merci poate fi scris la plural mercis, prin urmare este corect să îi adăugăm un s. Însă, numeral mille este invariabil, deci nu primește niciodată un s la sfârșit.

Forma corectă este: Mille mercis.

Acum suntem convinși că ți-ai dat seama că fiecare detaliu este deosebit de important când vine vorba de limba franceză. 🇫🇷 Pentru mai multe expresii și explicații lasă-ne un comentariu mai jos sau înscrie-te la cursurile online de limba franceză, unde vei primi cele mai clare explicații de la profesori experți.

Cere informații despre cursurile de limba franceză AICI

În plus, te așteptăm să te alături comunității noastre de pe FACEBOOK și INSTAGRAM:

Leave a Reply

Your email address will not be published.