Noaptea dintre ani este un moment festiv deosebit pentru toate popoarele de pe planetă. Bineînțeles, că nici francezi nu fac excepție de la această regulă. De obicei, în Franța, Revelionul este sărbătorit cu prietenii. Află care este originea Revelionului, precum și ce obiceiuri au francezi pentru această zi deosebită.
Sensul cuvântului revelion
Cuvântul „Revelion” provine foarte probabil de la imperativul verbului „a se trezi”. Este o aluzie la faptul că această masă de seară avea funcția de a trezi oaspeții pentru a prelungi seara! Cât despre Revelion, a avut loc și noaptea târziu, deși, spre deosebire de Ajunul Crăciunului, nu era obișnuit ca după miezul nopții să se ia cina. Cu toate acestea, printr-un derapaj de limbaj, s-a creat obiceiul de a desemna prin termenul de „Revelion” masa de Anul Nou.
Află mai multe despre vocabularul de Revelion: https://cursuldefranceza.ro/2021/12/30/anul-nou-in-franta-traditii-obiceiuri-si-vocabular/
Meniul de Revelion
Pentru ultima seară a anului, cea care face posibilă sărbătorirea cu stil trecerea în noul an, abundența este cuvântul de ordine. Într-adevăr, este de bun augur să guști din cele mai rafinate și luxoase preparate pentru că este un mod de a privi cu încredere noul an și de a-l pune sub semnul prosperității. Acesta este motivul pentru care foie gras, homarul, stridiile și somonul afumat se vor regăsi în meniu. Monotonia nu este însă obligatorie și mulți oameni încearcă să varieze meniul de Revelion. Există o singură constantă: rețeta trebuie să folosească ingrediente rare și celebre.
Să ne sărutăm sub creanga de vâsc
Putem sărbători trecerea la Anul Nou în grupuri mici sau în cadrul unor petreceri mari de costume sau de dans care adună un număr mare de oameni. De asemenea, în unele orașe mari este posibil să ne bucurăm de un foc de artificii. Când sună cele douăsprezece ritmuri ale miezului nopții, jubilația este intensă și uităm de reținerea noastră obișnuită. Oaspeții se vor săruta la miezul nopții urându-și un an nou foarte fericit. Pentru a respecta tradiția, idealul va fi să te săruți sub o ramură de vâsc! Se obișnuiește ca șampania să fie deschisă în miezul nopții ca să toastăm pentru noul an cu bule și optimism!
De ce revelionul Sfântului Silvestru
Sfântul Silvestru a fost al 33-lea Papă al Romei, în timpul împăratului Constantin, între 314 și 335. Sfântul Silvestru nu este singurul sfânt care este sărbătorit pe 31 decembrie. El este cel mai cunoscut și numele său este astfel asociat cu ultima zi a anului din calendarul gregorian.
Mai multe despre Sfântul Silvestru: https://www.sfinticatolici.ro/silvestru/
Semne bune anul are încă din primul minut. După ce ai citit acest articol, cu siguranță vei dori ca anul viitor să petreci à la français noaptea dintre ani. Cursurile de limba franceză te vor ajuta să trăiești cât mai autentic, ca în Franța, Revelionul. Absolut convins că ti-am oferit suficiente motive să înveți limba franceză, te așteptăm să te înscrii la unul dintre cursurile noastre online.
Leave a Reply