Se apropie sfârșitul anului și urmează momentul în care vom trage linie și ne vom analiza realizările. Tu ce ți-ai propus anul acesta? Câți dintre noi nu și-au dorit să studieze o limbă străină? Dacă te numeri printre cei care încă nu au apucat să facă acest lucru, fii fără grijă! Mai ai destul timp să înveți limba franceză de la 0 dacă urmezi câteva sfaturi extrem de folositoare! Ești pregătit?
La început a fost alfabetul
Cu asta ar trebui să începi și tu procesul de învățare! Și, pentru că nu este o lecție chiar atât de grea, nu te vei descuraja chiar de la începutul drumului! Literele le cunoști deja, pronunția este cea care diferă, însă nu foarte mult. Iar pentru a ne asigura că iei informațiile din cele mai bune surse, te sfătuiesc să arunci o privire peste articolul despre blog care îți vorbește despre alfabet:
Vei găsi și alte câteva informații prețioase care să te ajute la studiul individual!
Regulile de pronunție
O altă parte a limbii franceze pe care ar trebui să o înveți este cea care ține de regulile de pronunție. Ai observat, probabil, că franceza seamănă foarte mult cu limba română, mai ales la partea de vocabular. Tocmai de aceea vei fi tentat să le rostești așa cum ești obișnuit în limba maternă. Nimic mai greșit! Vei stârni foarte multe zâmbete și stânjeneala nu va întârzia să apară. Asigură-te că știi foarte bine regulile de pronunție și, de fiecare dată când rostești un cuvânt, încearcă să observi dacă sună bine sau nu. După un pic de practică, îți vei da seama singur când pronunți greșit! Iar mai jos vei găsi un articol care îți vorbește despre cele mai importante reguli de pronunție:
Gramatica de bază
Gramatica este acea parte a limbii care ne sperie. Fie că suntem în clasa a III-a, fie că suntem adulți, regulile gramaticale încă ne pot da bătăi de cap. Când vine vorba de o limbă străină, gramatica este acel capitol care face diferența dintre începător și cunoscător. Însă cei care încep să învețe de la 0 trebuie să se bazeze mai mult pe învățarea noțiunilor de bază. Din marea gramatică a limbii franceze ar trebui să știi să conjugi la timpul corect pentru că vor fi situații în care vei povesti despre ce faci în momentul de față (prezent), unde vei călători mâine (viitor), dar și cum ai ajuns ieri la pensiune (trecut). Așadar, toate cele 3 timpuri sunt implicate! Restul lecțiilor le vei putea învăța pe parcurs.
Mai multe cuvinte, mai puține reguli
După cum ți-am spus mai sus, nu toate regulile de gramatică sunt esențiale, cel puțin nu la început. Ai observat și tu cum în călătorii poți supraviețui fără a ști toate adverbele și modurile gramaticale. Mai bine înveți câteva cuvinte din vocabularul de bază pentru a putea purta conversații cu localnicii sau cu ceilalți turiști. Pe site vei găsi o serie întreagă de articole care tocmai asta își propun: să îți creeze o bază de date formată din cuvinte uzuale în limba franceză. De la lunile anului, sporturi, vreme până la cum să ne prezentăm în mod corect…despre toate am vorbit!
Practică, nu doar teorie
Este necesar să menționez că, deși poți avea la dispoziție cele mai bune materiale și cei mai iluștri profesori, nu vei putea învăța limba franceză de la 0 fără practică! Trebuie să repeți toate acele cuvinte învățate, să le folosești în conversații și să devii încrezător în cunoștințele tale lingvistice! Dacă îți este greu să îți planifici lecțiile de franceză de câteva ori pe săptămână și să te motivezi de unul singur, te poți înscrie la cursurile online de limbă franceză! Aici, cu ajutorul meu, profesorul tău răbdător, dar și al ceilalți cursanți care împărtășesc și ei aceeași dorință de a învăța, îți va fi mai ușor să o iei de la 0 și să te ții de treabă! Depinde de tine să alegi metoda de studiu care ți se potrivește!
Până data viitoare, bonne chance!
Leave a Reply