Îmbrățișează farmecul Franței. Cum să te comporți ca un adevărat parizian…la Paris!

Paris, capitală a modei, luminilor și a frumosului, captivează inimile turiștilor de secole. Având o ambianță romantică, peisaje emblematice și o moștenire culturală foarte bogată, nu e de mirare că oamenii tânjesc să experimenteze viața ca un adevărat parizian, mai ales în timpul vizitei lor. Dar cum poți face acest lucru?

Pentru a te scufunda cu adevărat în stilul de viață parizian, este esențial să îmbrățișezi cultura și obiceiurile lor unice. În acest articol, vei găsi un adevărat ghid despre cum să te comporți ca un parizian în Paris, explorând simțul lor rafinat atunci când vine vorba de modă, mâncare și chiar stilul de viață.

Vorbește ca un parizian

Cel mai important pas pe care poți să îl faci pentru a fi mai aproape de stilul (uneori și de inimile) francezilor este să înveți câteva cuvinte în limba lor. Dacă nu ești sigur pe cunoștințele tale și încerci să scapi cu un pardon!!, vei atrage câteva priviri nu tocmai prietenoase. Nimic nu e mai rău decât un turist care stâlcește cuvintele, nu știe accentele și uită că, de cele mai multe ori, e final nu se pronunță!

Lăsând gluma la o parte, parizienii iubesc conversațiile intelectuale și sunt mândri să vorbească despre artă, literatură și filosofie. Poți schimba idei și perspective cu localnicii, mai ales dacă ai exersat limba franceză și la cursurile noastre online. Și, nu uita, politețea este crucială în cultura franceză, așa că ia cu tine în bagaj cuvinte precum s’il vous plaît (vă rog) și merci! Nu poți da greș cu ele!

Articole similare: Amintiri din Franța – Idei de suveniruri

Îmbracă-te ca un parizian

Una dintre trăsăturile definitorii ale acestui popor este stilul vestimentar. Numai parizienii pot să adopte un stil rafinat și în același timp fără efort. Care este secretul lor?

Ei bine, parizienii tind să opteze pentru piese vestimentare clasice, atemporale, care emană rafinament și simplitate. Ei aleg culori neutre precum negru, albastru și bej, iar în garderobă se găsesc articole de înaltă calitate. Vei găsi pe umerașele lor un palton foarte bine croit, un trenchcoat versatil, celebra rochie neagră și balerini confortabili, dar eleganți. Și amintește-ți: secretul este să arăți elegant, dar fără a te fi pregătit prea mult. 😊

Găsești aici și câteva piese vestimentare de bază și traducerea lor în limba franceză:

Blugii – le jean

Rochia – la robe

Tricoul – le tee-shirt

Jachetă – le blouson

Cămașa – le chemise

Tu ai aceste piese în garderoba ta?

Mănâncă ca un parizian

Fiecare țară are mâncarea sa specifică, iar Franța nu face excepție de la această regulă nescrisă! Dacă ajungi în Paris, trebuie să știi că localnicii iubesc cafeaua și celebra baguette. Când vine vorba de cultura cafelei, parizienii își rezervă timp pentru a-și savura cafea la bistroul preferat. Așa că, dacă dorești să îmbrățișezi acest aspect esențial al vieții pariziene, găsește o cafenea cozy, așează-te la o masă în aer liber și savurează un espresso sau a café au lait. Poți să te bucuri de o carte bună, să porți conversații cu localnicii sau să observi turiștii – tu alegi! Ține minte că această abordare a vieții fără grabă este cu adevărat pariziană.

Iar când vine vorba de mâncare, nu uita să încerci celebra baghetă ce pare că se strecoară în coșul de cumpărături al fiecărui parizian! Totodată, brânzeturile uimitoare, vinul roșu și deserturile delicioase sunt mereu bine-venite. În Paris poți comanda la orice oră combinația desert și băutură. Ce zici de un crème brûlée cu un pahar de șampanie la micul dejun?

Biscuiți – biscuit

Brânză – fromage

Ciocolată – chocolat

Pâine – pain

Vin – vin

Vin roșu – vin rouge

Lapte – lait

Cafea – café

Pentru a te comporta ca un adevărat parizian, este important să prețuiești arta, frumusețea și plăcerile simple pe care viața ți le oferă. Totodată, bucură-te de unicitatea acestui oraș, de cultura sa, îndrăznește să porți conversații cu localnicii și să îți acorzi timp pentru a te bucura de micile momente precum savoarea unei cești de cafea, plimbarea cu metroul și plimbări pe străduțele chic! Bon voyage!

Iar dacă vrei să stăpânești mai bine limba franceză, înscrie-te oricând la cursurile noastre online! Ne vom asigura că vei cunoaște toate lucrurile de finețe ce țin de această limba melodică, iar tu te vei simți ca un adevărat parizian. Te așteptăm la cursurile online de limba franceză unde vom discuta despre cum să te comporți ca un adevărat parizian….la Paris!!

Cere informații despre cursurile de limba franceză AICI

În plus, te așteptăm să te alături comunității noastre de pe FACEBOOK și INSTAGRAM:

Leave a Reply

Your email address will not be published.