Cum să rămâi motivat în timp ce studiezi limba franceză?

Foarte multă lume își dorește să învețe o limbă străină. Motivele sunt diverse – franceza te poate ajuta în carieră, îți deschide noi oportunități, călătoriile devin mai simple pentru că este o limbă de circulație internațională. Însă cum rămâne cu motivația? Pentru că, înainte de a porni în această călătorie interesantă, trebuie să știi că vor fi și provocări, dar și piedici. Iar depășirea acestor poate deveni o adevărată luptă pentru cursanți, mai ales la început.

Cu toate acestea, noi credem cu tărie că ingredientele secrete (motivația, profesorul, obiectivele pe care le ai) te pot ajuta să depășești orice obstacol! În acest articol, vom descoperi împreună câteva metode care te vor ajuta să rămâi motivat și să treci peste provocările care pot apărea în călătoria ta de învățare a limbii franceze!

Articole similare: Certificate de limba franceză recunoscute internațional

Stabilește-ți obiecte clare

Unul dintre secretele oamenilor de succes este faptul că știu unde vor să ajungă, având obiective clar definite. Și în studiul limbii franceze acest lucru rămâne valabil. Trebuie să știi ce anume vrei să obții participând la cursurile online de limba franceză. Poate fi vorba de un hobby, un nou job sau chiar o relocare pe tărâmul Franței. Pornind de la acestea, împarte obiectivele în etape mai mici și mai ușor de parcurs. De exemplu, îți poți dori să atingi nivelul B1 până la sfârșitul anului, să citești noul roman scris de Guillaume Musso în limba franceză.

Fă-ți un plan și ține-te de el

Pentru a te ține de treabă, trebuie să faci din învățarea limbii franceze o prioritate. Rezervă-ți timp pentru studiu – poți face asta zilnic timp de 30 minute sau o dată la câteva zile, în funcție de programul pe care îl ai. Dar nu uita! Aceste sesiuni de studiu nu trebuie să fie negociate! În plus, asigură-te că elimini tot ceea ce te poate distrage și creează-ți un mediu adecvat de învățat.

Desigur, dacă vei opta pentru cursurile noastre online de franceză, vei avea sesiunile de studiu care te vor ține motivat și vei putea vedea, de la o ședință la alta, progresul pe care îl faci!

Găsește-ți un partener de studiu

Bucuria trebuie împărțită și cu ceilalți. Noi credem că și studiul poate fi o activitate pe care o poți face alături de prieteni, mai ales că te va ajuta și la capitolul motivație. Poate cunoști un prieten sau un coleg care ar fi interesat să studieze, alături de tine, limba franceză. Te va ține în priză, învățarea va deveni mai distractivă, iar partea cea mai bună este că vă puteți ajuta reciproc, exersându-vă abilitățile de vorbire și monitorizându-vă progresul. Poate vei avea parte și de puțină competiție sănătoasă, cine știe?!

Metode distractive de a exersa limba franceză

Zilele în care studiul însemna să repeți la nesfârșit o serie de cuvinte și să încerci să le reții s-au cam terminat! Din fericire, tehnologia este foarte prietenoasă cu cei care vor să învețe limba franceză! Poți continua să aprofundezi studiul și după ce cursul de franceză s-a terminat. Profită de toate aplicațiile care te ajută să reții cuvintele folosind imagini, sunete și videoclipuri, joculețe și corelări la care nici nu te-ai fi gândit! Dacă aștepți în trafic, ascultă un artist francez. Vei rămâne surprins când vei înțelege semnificația versurilor! Într-o zi aglomerată, când lista de verbe neregulate pare interminabilă și indescifrabilă, ia o pauză și savurează un film clasic francez! Sunt doar câteva dintre metodele distractive de a exersa franceza, fără a sta aplecat asupra biroului. Strecoară-le în programul tău!

Articole similare: Cum să îți îmbunătățești limba franceza cu Netflix

Sărbătorește progresul…dar și pe tine!

Recompensele sunt o mare motivație! Nu uita de ele atunci când îți atingi obiectivele! Recunoaște-ți progresul și sărbătorește-l. Dacă ai reușit să dai de capăt unei prepoziții complicate sau unei lecții plină de provocări, nu uita să te răsplătești cu ceva ce îți place. Poate fi vorba de o plimbare, o felie de tort sau chiar o carte în limba franceză (merge și o culegere de gramatică!). Aceste mici sărbătoriri te vor menține pozitiv și motivat.

Orice proces de învățare este o experiență plină de realizări, însă necesită un efort constant, dar și dăruire. Însă prin stabilirea unor obiective clare, a unui program de studiu, dar și prin recompense, vei rămâne motivat și vei depăși orice obstacol poate apărea în calea ta. Te așteptăm la cursurile online de franceză. Te vor ajuta să-ți îndeplinești toate obiectivele la care visezi. Bonne chance!

Cere informații despre cursurile de limba franceză AICI

În plus, te așteptăm să te alături comunității noastre de pe FACEBOOK și INSTAGRAM:

Leave a Reply

Your email address will not be published.