Cele mai comune greșeli de gramatică în limba franceză și cum să le eviți

Învățarea limbii franceze este o adevărată provocare! Reguli peste reguli, accente, pronunție și, nu în ultimul rând, gramatica! Pe măsură ce cursanții de la cursurile online de franceză pornesc în călătoria lor de a stăpâni această limbă, ei se confruntă pe parcurs cu multe greșeli gramaticale.

În acest articol, vom explora împreună cele mai comune astfel de greșeli și îți vom oferi și câteva sfaturi care să te ajute să le eviți sau să depășești aceste provocări. Corectând aceste greșeli, vei putea să îți îmbunătățești cunoștințele de limba franceză și să comunici mai eficient. Hai să descoperim împreună care sunt acestea!

Folosirea timpului gramatical greșit

Timpurile gramaticale nu au fost niciodată ușoare, iar limba franceză nu face excepție. Dacă în limba română îți este ușor să creezi propoziții și recunoști imediat greșelile, în principiu pentru că ceva nu sună bine, în franceză este ceva mai greu. Cel mai adesea se folosește doar timpul prezent, în mod automat, chiar dacă nu se potrivește contextului.

Soluția cea mai simplă este să te oprești și să te gândești puțin la ceea ce vrei să spui. Dacă acțiunea este una din trecut, cu siguranță va trebui să utilizezi alt timp verbal. Învață timpurile verbale de bază (trecut, prezent și viitor) și utilizează-le cu încredere până devii sigur pe tine și pe cunoștințele tale lingvistice.

Acordul adjectivelor

O altă greșeală frecventă este cea care ține de acordul adjectivelor. În franceză, adjectivele trebuie să fie în acord cu substantivul pe care îl modifică în ceea ce privește numărul și genul.

De exemplu, ai fi tentat să spui J’ai acheté un grand voiture în loc de J’ai acheté une grande voiture, iar acest lucru este incorect. Asigură-te că verifici și modifici adjectivul astfel încât să fie potrivit genului și numărului substantivului.

Confuzia creată de “C’est” și “Il/Elle est”

Una dintre cele mai grele lucruri pentru cursanți este diferența dintre C’est și Il/Elle est. Pentru a depăși acest obstacol, îți putem explica aceste noțiuni. Forma C’est este folosită pentru a identifica ceva, în vreme ce Il/Elle est este folosit pentru a descrie o stare sau o anumită caracteristică. În plus, Il est este masculin, iar elle est este feminin și descriu persoane și ființe.

Așadar, pentru a ști forma corectă trebuie să înțelegi semnificația fiecărei fraze și să folosești cea mai potrivită formă. De exemplu, C’est intéressant livre este corectă, nu Il/Elle est un livre intéressant întrucât ne referim la un obiect, nu la o persoană.

Articole similare: Gramatica limbii franceze – conjugarea verbelor

Folosirea greșită a pronumelor

Pronume precum le, la, les, lui, și leur sunt esențiale în gramatica limbii franceze. Chiar și așa, mulți sunt cursanții care greșesc atunci când folosesc pronumele în propoziții. Je lui ai donné la livre devine Je lui ai donné le livre, iar exemplele pot continua. Sfatul nostru este să înveți semnificația fiecărui pronume și să le folosești în acord cu genul și numărul substantivului la care se referă.

Articole similare: Cum să înveți rapid limba franceză – sfaturi practice

Prepozițiile potrivite

Dacă ești un iubitor de limbi străine și engleza se află deja pe lista ta, știi cât de problematică devine învățarea propozițiilor, mai ales că sunt atât de multe și de asemănătoare. În limba franceză, prepozițiile sunt mai puține și, prin urmare, ar trebui să fie mai ușor de învățat. Ce e diferit la acestea este faptul că sunt folosite diferit față de prepozițiile limbii engleze.

De exemplu, în limba engleză, for (pentru) va fi folosită pentru a descrie diferite perioade de timp. În franceză, pour (pentru) nu se folosește pentru a descrie perioade, ci pendant (în timpul, pe parcursul). Așadar, nu te baza pe cunoștințele de până acum, mai ales că franceza este o limbă diferită față de celelalte.

O bună stăpânire a gramaticii limbii franceze necesită timp și multă practică, iar greșelile care apar pe parcurs sunt firești. Așa că observă aceste greșeli discutate în articol și încearcă să le eviți. Acordă atenție prepozițiilor, adjectivelor și acordurilor. Iar dacă ai nevoie de mai multe lămuriri, cursurile online de franceză sunt mereu o idee bună! Te vom ajuta să depășești aceste obstacole întâlnite. Bonne chance!

Cere informații despre cursurile de limba franceză AICI

În plus, te așteptăm să te alături comunității noastre de pe FACEBOOK și INSTAGRAM:

Leave a Reply

Your email address will not be published.