DELF, TCF și TEF – Certificate recunoscute internațional

Ceea ce începe ca un simplu hobby poate deveni o pasiune care îți deschide noi orizonturi. Ne referim la studiul limbii franceze care te poartă peste hotare, dar te poate ajuta să mergi în schimburi de experiență, să schimbi cariera sau pur și simplu să citești romanul Roșu și negru al lui Stendhal în original. Dacă deja ai urmat un cursuri de franceză și această limbă ți se potrivește ca o mănușă, te sfătuiesc să faci un pas înainte și să iei în considerare examenele care atestă cunoștințele tale de limbă franceză.

Articole similare: DELF – Certificat de limba franceză recunoscut internațional

Examenele de tipul DELF, TCF și TEF sunt special structurate pentru a măsura cunoștințele tale de limbă franceză raportându-se la abilitățile de comunicare standard – scris, vorbit, ascultat și citit. Poate acum te vei întreba ce îți aduce în plus un asemenea certificat față de cursurile de limbă franceză desfășurate online? Ei bine, aceste diplome sunt recunoscute internațional, iar valabilitatea lor poate fi limitată (2 ani) sau chiar nelimitată.

Cele mai cunoscute examene sunt DEFL, TCF și TEF.

DELF (Diplôme d’études en langue française) este un certificat care se adresează copiilor, adolescenților și adulților. Acesta evaluează toate cele 4 abilități de comunicare enumerate mai sus. Acest certificat este eliberat chiar de Ministerul Educației Naționale din Franța, iar la noi Institutul Francez este cel care organizează examenele. Dacă DEFL oferă 4 diplome pentru nivelurile intermediar (A1, A2) și independent (B1, B2), DALF, Diploma Aprofundată de Limba Franceză va atesta nivelul de utilizator experimentat (C1, C2). Mulți dintre studenții noștri urmează cursurile de franceză tocmai pentru a se pregăti pentru acest examen de o mare importanță.

TCF (Test de connaissance du français) este conceput special pentru persoanele care provin din țări în care franceza nu este limbă oficială. Diploma este recunoscută internațional, însă doar 2 ani, iar rezultatul te va situa pe unul dintre cele 6 niveluri (de la A1 la C2). Să nu lași, însă, păcălit; examenul este unul dificil și constă în 3 probe. Va trebui să înțelegi un text redactat, să concepi un text scris și să dovedești că înțelegi un mesaj oral, scris, dar și structura limbii. Vei avea 80 de întrebări la care trebuie să răspunzi cu multă seriozitate.

TEF (Test d’evaluation de français) este un test destinat persoanelor care doresc să obțină cetățenia franceză, emigrarea în Canada sau Québec și chiar pentru a studia în Franța sau o altă țară francofonă. La fel ca în cazul testului TCF, testul te va situa pe unul dintre cele 6 niveluri și este valabil 2 ani de zile.

Așadar, în funcție de nevoile tale, poți alege ce fel de test se potrivește cu planurile tale. Dacă nu știi la care să te înscrii, noi te putem ajuta! La cursurile online de limbă franceză putem învăța împreună noțiunile potrivite și te putem îndruma pe drumul tău francofon. Te așteptăm!

Cere informații despre cursurile de limba franceză AICI

În plus, te așteptăm să te alături comunității noastre de pe FACEBOOK și INSTAGRAM:

Leave a Reply

Your email address will not be published.