DELF – Certificat de limba franceză recunoscut internațional

Dacă până acum ți-am povestit care sunt certificatele de limba franceză recunoscute internațional și cum le poți obține, astăzi atenția noastră se va îndrepta spre DELF, unul dintre cele mai importante astfel de evaluări. În plus, DELF este una dintre cele mai comune alegeri atunci când vine vorba de examinări, mai ales pentru că se adresează publicului larg. Tocmai de aceea astăzi îți voi povesti totul despre DELF – în ce constă examenul, care sunt nivelele vizate și cum te poți pregăti pentru obținerea acestui certificat. Fii pregătit să iei notițe!

Articole similare: Certificate de limba franceză recunoscute internațional

Ce reprezintă DELF?

După cum îți spusesem și în celelalte articole, DELF (Diplôme d’études en langue française) este unul dintre certificatele care atestă cunoștințele tale de limbă franceză și te ajută să obții recunoaștere internațională. Pregătirea pentru acest examen este unul dintre motivele principale pentru care cursanții noștri se înscriu la cursuri online de franceză.

Cui se adresează DELF?

Certificatul de tip DELF se adresează adulților, dar și elevilor care vor să emigreze sau să studieze într-o țară francofonă și au nevoie de certificarea bagajului lingvistic. Astfel, cunoștințele dobândite la un curs de franceză sunt destul de limitate, dar o astfel de diplomă te va propulsa în carieră.

Cele 6 niveluri de competență DELF

Examenele de tip DELF își propun să evalueze cunoștințele tale din mai multe puncte de vedere. Aceste competențe sunt înțelegerea textelor scrise, precum și exprimarea în scris, dar și ascultarea materialelor audio și exprimarea și comunicarea orală.

DELF A1 și A2 – utilizator de bază (A1 – cunoștințe de bază, de începător; A2 – noțiuni elementare, relevate pentru activitățile de zi cu zi)

DELF B1 și B2 – utilizator independent (B1 – nivelul la care se oferă recunoașterea competențelor lingvistice în cazul examenului de Bacalaureat; B2 – pentru utilizatorii independenți spre avansați, cei care se descurcă singuri în marea majoritate a cazurilor).

De ce să alegi un certificat DELF?

Există câteva lucruri care te pot convinge să alegi un certificat de tip DELF în defavoarea celorlalte examene de limba franceză recunoscute internațional.

Există varianta DELF Prim, cea pentru copii, precum și DELF Junior adresată elevilor. Îi poate ajuta să studieze într-o țară străină, dar și să echivaleze proba de limbă străină la Bacalaureat.

Ai mai multe șanse pentru burse de studii și Erasmus, fiind cerută pentru cei care doresc să participe la un astfel de schimb de experiență.

Au o valabilitate nelimitată, așa că poți considera acest examen o adevărată investiție în educația ta.

Poate fi considerat și o investiție în carieră. Poți aplica pentru multe joburi care necesită cunoașterea unei limbi internaționale, poți profesa în majoritatea țărilor. Poți emigra în țări precum Franța, Belgia sau Canada.

Cât costă examenul DELF?

În ceea ce privește costurile acestui examen, acestea diferă în funcție de nivelul pentru care vei da examenul. Elevii beneficiază de reduceri de preț.

DELF A1 – 275 lei

DELF A2 – 400 lei

DELF B1 – 475 lei

DELF B2 – 550 lei

Cum te pregătești pentru examenul DELF?

Pentru că este un examen foarte complex și miza este, credem noi, foarte mare, îți recomandăm să tratezi studiul cu cea mai mare seriozitate. Există multe resurse care te pot ajuta să te pregătești pentru această evaluare. Totuși, la cursurile online de franceză ai ocazia să pui întrebări, să aprofundezi noțiunile neclare și să fii motivat și de compania altor iubitori ai acestei limbi. Noi ne vom asigura că știi informațiile necesare pentru a obține certificarea de care ai nevoie.

Așadar, sperăm că acum știi mai multe despre ce presupune examenul de tip DELF și dacă este potrivit pentru tine. Dacă încă ești nehotărât, la cursurile online de limba franceză, noi te putem ajuta să iei o decizie bună pentru tine și scopurile tale. Nu ezita să ne contactezi!

Cere informații despre cursurile de limba franceză AICI

În plus, te așteptăm să te alături comunității noastre de pe FACEBOOK și INSTAGRAM:

Leave a Reply

Your email address will not be published.