Certificate de limba franceză recunoscute internațional

Să cunoști o limbă străină este un lucru extraordinar care te poate ajuta în multe privințe: să obții un loc de muncă mai bun, să studiezi în străinătate sau pur și simplu să ai un hobby creativ și care îți pune mintea la contribuție.

Articole similare: Beneficiile cursurilor de limba franceză pentru copii

Dacă nu știi ce limbă străină să alegi, noi îți recomandăm (surpriză!) franceza. Pe lângă faptul că este o limbă romanică și acest lucru o face ușor de înțeles și de învățat, franceza este o limbă de circulație internațională care îți poate deschide multe uși spre experiențe și cariere diverse. Poți urma cursuri de franceză și, dacă vrei să mergi mai departe, te poți îndrepta spre obținerea unui certificat de limbă recunoscută internațional.

Ce este un certificat de limba franceză și la ce îmi folosește?

Certificatele de limbă sunt obținute în urma susținerii unui examen care constă atât într-o probă scrisă, cât și una orală. Certificatele atestă faptul că ai obținut un anumit nivel de cunoaștere a limbii franceze raportat la patru competențe: de înțelegere a textului oral, scris, de exprimare orală și scrisă.

Care sunt nivelurile de limbă?

Cadrul European Comun de Referință pentru Limbi Străine evaluează candidații conform celor 6 niveluri de limbă:

Nivelul A1 arată că poți înțelege și să folosești expresii familiare, cele de zi cu zi. Poți să te prezinți și să adresezi întrebări unei alte persoane, dar poți comunica doar dacă interlocutorul vorbește rar.

Nivelul A2 atestă faptul că poți folosi limba franceză când descrii o rutină, cumpărături. Poți purta conversații simple cu alte persoane.

La nivelul B1 se așteaptă deja să înțelegi limbajul de bază care atinge subiecte precum munca, școala, familia și timpul liber. Poți povesti cu ușurință despre un eveniment la care ai participat, o experiență sau chiar un vis.

B2 este nivelul la care poți purta o discuție despre specializarea ta, folosind termeni tehnici. Poți comunica cu nativii și te exprimi clar și detaliat, putând să vorbești despre o gamă variată de subiecte.

Nivelul C1 presupune faptul că poți vorbi cu lejeritate în limba franceză, înțelegând texte lungi și complexe, scrise pe subiecte diverse.

Nivelul C2 atestă faptul că poți înțelege un discurs ținut în franceză, poți citi și scrie. Totodată, știi diferitele registre de limbă, expresii și excepții ale limbii. De multe ori, nivelul se atinge doar după ce ai locuit într-o țară francofonă.

Cum mă pregătesc pentru obținerea unui certificat de limbă franceză?

Pregătirea este un pas important în obținerea unui certificat recunoscut internațional. Asta înseamnă un singur lucru – studiul limbii franceze. Poți face acest lucru de unul singur, cu multă disciplină și ambiție sau poți apela la cursuri de limbă franceză precum cele organizate de noi.

Cere informații despre cursurile de limba franceză AICI

Cine este acreditat să elibereze certificate de limba franceză recunoscute internațional?

În România, există un singur centru acreditat care poate elibera astfel de certificate – Institutul Francez. Acesta are sedii în București, Cluj-Napoca și Timișoara. Participarea la cursuri de franceză nu asigură recunoașterea internațională a cunoștințelor tale.

Cât costă?

O întrebare importantă este cea legată de prețurile acestor examene. Pentru cel mai comun dintre examene, DELF (Diplôme d’études en langue française), Prețurile sunt cele de mai jos, dar ține minte că pot varia în cazul unor reduceri (pentru studenți, de exemplu):

DELF A: 250 RON

DELF A2: 330 RON

DELF B1: 470 RON

DELF B2: 490 RON

DELF C1: C2: 520 RON

franceza copii

Este bine de știut că aceste examene sunt valabile pe viață, așa că poți să le consideri o investiție bună pentru viitorul tău. Te așteptăm la cursuri de limba franceză pentru a te pregăti pentru susținerea examenelor!

Leave a Reply

Your email address will not be published.