6 februarie – Ziua internațională fără telefon mobil

Oare cum ar arata viețile noastre fără telefon mobil? O provocare greu de acceptat, probabil, de cei mai mulți dintre noi. Te-ai întrebat vreodată care este legătura între telefonul mobil și Franța? Dacă ți-am stârnit interesul, ar fi foarte bine să citești acest articol.

Citește și: La cumpărături prin Franța

Phil Marso – Părintele zilei fără mobil

În data de 6 februarie este ziua mondială fără telefon mobil. Scopul acestei zile? Să reușești să trăiești 24 de ore lăsând deoparte telefonul mobil. Ideea de a institui o zi mondială fără telefon mobil a venit de la un scriitor francez pe nume Phil Marso. În anul 2001, acesta a scris o carte polițistă în care telefonul mobil ocupă un loc important. Tot el a creat o zi specială fără telefon mobil.

Aceasta zi are un merit deosebit: ne arată cât de mult timp ocupă telefoanele mobile în viața noastră. Cei mai mulți oameni folosesc telefonul mobil pe durata întregii zile pentru a comunica cu cei apropiați, pentru viziona videoclipuri sau pentru a asculta muzică.

Telefonul mobil un instrument necesar

Într-o mare măsură telefoanele mobile ne-au făcut viețile mult mai ușoare. Cu ajutorul acestor device-uri putem face lucru mult mai simplu ca înainte. De exemplu, putem rezerva un bilet de tren, fără să mai mergem la gară, sau putea comanda orice numai cu câteva clickuri. Mai mult, odată cu pandemie de Corona-Virus telefonul mobil a devenit indispensabil. Aplicațiile care pot funcționa pe acest device au făcut posibil ca viața noastră să continue chiar dacă am fost obligați să stăm închiși în case.

Telefonul mobil – dezavantaje

Dar pe lângă aceste facilități care ne-au făcut viețile mai ușoare, telefoanele mobile au adus cu ele și o serie de dezavantaje. Cel mai mare dezavantaj îl reprezintă adicția de telefon. Adulții, petrec intre o oră și trei ore pe zi pe telefonul mobil.

Adulții nu sunt singurii care au mobil. Aproximativ 9 din 10 copiii au un mobil. Unsprezece ani este vârsta media la care copii primesc propriul lor telefon mobil.

Provocarea pe cere ne-o lansează ziua internațională fără mobil este să ne petrecem ziua de 6 februarie departe de ecranul atât de ademenitor al mobilului.

Chiar dacă, așa cum spun specialiștii, folosirea telefonului mobil aduce o serie de dezavantaje, el a scurtat distanțele dintre oameni. De aceea, acum este atât de simplu să te înscrii la unul dintre cursurile online de limba franceză. Suntem la numai un click distanța! Ce mai aștepți?

Cere informații despre cursurile de limba franceză AICI

În plus, te așteptăm să te alături comunității noastre de pe FACEBOOK și INSTAGRAM:

Leave a Reply

Your email address will not be published.