La cumpărături prin Franța

În Franța vei găsi magazine celebre care atrag an de an milioane de turiști străini. 🇫🇷 Ele fac parte din patrimoniul orașului Paris, în special, și reflectă fascinanta cultură a francezilor în materie de modă, cultură și shopping.

Citește și: Cum să îți îmbunătățești limba franceza cu Netflix

Les Galeries Lafayette

Situate în inima Parisului, pe Bulevardul Haussmann, Galeriile Lafayette reprezintă cel mai mare magazin din Europa și cel mai celebru din Franța. Fondat în anul 1893, magazinul este clasat din 1975 ca monument istoric. În fiecare an milioane de vizitatori sunt fascinați de arhitectura lui, de stilul art-deco, de cupola uriașă cu vitraliile ei magnifice și de produsele de lux. De fapt, magazinul reunește cele mai cunoscute magazine din pume pe o suprafață de 70.000 de metrii pătrați. Aici vei găsi articole de modă și accesorii, produse de înfrumusețare, parfumuri, marochinărie, pantofi, beletristică, decorațiuni și case de modă celebre.

Le Grand Magasin du Printemps

Deschis la data de 11 mai 1865, primul magazin Le Printemps situat la Paris, pe Bulevardul Haussmann este clasat ca monument istoric din anul 1975. Acest magazin este unul de referință în materie de modă, frumusețe și decorațiuni. El se întinde pe o suprafață de 45.000 de metrii pătrați fiind alcătuit din trei clădiri. Acest centru comercial este celebru pentru vitrinele lui spectaculoase care strălucesc datorită a zeci de mii de becuri. Este o tradiție care datează încă de la înființarea magazinului. La fiecare sfârșit de an, timp de șase săptămâni, vitrinele animate de Crăciun, atrag ca un magnet milioane de turiști ce vin să asiste la acest spectacol grandios de lumini și sunet.

franceza copii

Ți-ai dat seama cu siguranță că Franța are o bogată tradiție de în materie de cumpărături. Pentru ca experiența ta la shopping în țara lui Molière să fie absolut fabuloasă, ți-ar prinde bine să iei în bagaj niște cunoștințe de limba franceză. De aceea, nu mai pierde timpul, și înscrie-te la unul dintre cursurile noastre online de limba franceză. Suntem la numai un click distanță! 🙂

Cere informații despre cursurile de limba franceză AICI

În plus, te așteptăm să te alături comunității noastre de pe FACEBOOK și INSTAGRAM:

Leave a Reply

Your email address will not be published.