Mâncărurile preferate ale francezilor

Sinonimă cu calitate, finețe, eleganță și rafinamentul, bucătăria franceză este renumită în lumea întreagă. Când vine vorba de felul de mâncare preferat al francezilor, gusturile sunt foarte diferite, dar anumite specialități fac deliciul tuturor locuitorilor din Franța. 🇫🇷 Citește mai mai jos despre 4 minunății culinare din Hexagon.

Citește și: Feluri de mâncare pe care trebuie să le încerci în Franța

Le magret de canard

Le magret de canard este apreciat pentru carnea sa fina și gustoasă. Este o bucată de carne tăiată din pieptul de rață. Consumat la grătar, uscat, afumat, copt sau prăjit, se servește de obicei cu sos de ciuperci sau cu cartofi.

Le bœuf bourguignon

Le bœuf bourguignon este un preparat alcătuit din bucăți de vită, gătite la foc mic într-un sos de Burgundy, făcut cu vin roșu, cu o garnitură de ceapă, usturoi, bucăți de bacon și un buchet garnitură.

La Raclette

Raclette este un preparat din brânză topită însoțită de cartofi și mezeluri. Este un fel de mâncare popular mai ales iarna. De asemenea, este însoțit de pâine de țară și marinate: murături în oțet, dulceață de ceapă și măsline.

Blanquette de veau

Blanquette de veau este o tocană din carne de vițel marinată, apoi fiartă cu vin alb, morcovi, ceapă, praz și usturoi și servită cu un sos alb. Se servește cu orez, ciuperci sau cartofi.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai cunoscute feluri de mâncare franțuzești. După cum observi, francezii sunt mari iubitori de mâncăruri fine și rafinate. Fii curajos și încearcă-le pe toate când ajungi în Franța!

Iar dacă vrei să impresionezi localnicii și nu numai, câteva cuvinte și expresii uzuale în limba franceză vor face acest lucru pentru tine! Numai dacă ai ști ce sentiment minunat este să comanzi mâncarea preferată în limba franceză, dar de unul singur! 🇫🇷 Încrederea ta va crește radical, iar chelnerilor le vei face ziua mai ușoară. Dacă te-am convins, te aștept la cursurile online de limbă franceză unde te voi pregăti pentru călătoria ta!

Cere informații despre cursurile de limba franceză AICI

În plus, te așteptăm să te alături comunității noastre de pe FACEBOOK și INSTAGRAM:

Leave a Reply

Your email address will not be published.