Gramatica limbii franceze – conjugarea verbelor

Fără cunoștințe temeinice de gramatică și conjugarea verbelor în limba franceză, nu vei putea să vorbești corect și să faci impresie bună în fața prietenilor tăi din Franța. 🇫🇷 Din acest motiv, am pregătit special pentru tine un articol cu sfaturi foarte practice care te vor ajuta.

Importanța gramaticii limbii franceze

Gramatica face posibilă construirea și structurarea propozițiilor. Gramatica este temelia pe care construim cu ajutorul cuvintelor. Din fericire, gramatica limbii franceze seamănă foarte mult cu cea a limbii române, prin urmare, nu îți da bătăi foarte mari de cap.

Spuneam într-un articol trecut (La început a fost vocabularul limbii franceze) că este nevoie să începem cu vocabularul. Dar, în realitate, nu ar trebui să așteptați până când ați terminat de învățat 1.000 de cuvinte din vocabular înainte de a începe gramatica.

Conjugarea verbelor

Același lucru trebuie spus despre conjugare. Nu aștepta să înveți conjugarea. De exemplu, începi să înveți gramatica și conjugarea la o săptămână după ce începi să înveți vocabularul.

Alege un manual cuprinzător de învățare a limbii franceze, care conține vocabular, gramatică și conjugare în același timp. Meritul acestor manuale este că îți permit să înveți vocabularul, gramatica și conjugarea deopotrivă.

De exemplu, înveți o listă de cuvinte din vocabular și apoi înveți reguli gramaticale și conjugări folosind propoziții care reutilizează cuvintele din vocabular pe care tocmai le-ai învățat. Chiar dacă la început o să ți se pară dificil vei observa că pe măsură ce trece timpul vei știi din ce în ce mai multe.

Poate va dura câteva zile sau chiar săptămâni înainte să te familiarizezi cu structura propozițiilor în franceză. De aceea este foarte important să începi foarte devreme să studiezi gramatica și conjugarea.

Ca și în cazul vocabularului, poți face cartonașe cu principalele reguli gramaticale și principalele conjugări (trecut, prezent, viitor) pe care le poți lipi prin casa pe frigide, șifonier… Fără să vrei le vei repeta zilnic și așa vei învăța foarte repede regulile de gramatică și conjugarea verbelor.

franceza copii

Cu asemenea recomandări, limba franceză va fi foarte ușor de învățat. Iar dacă îți dorești mai mult, te aștept să te înscrii la unul dintre cursurile de limba franceză. 💥 Vestea cea mai bună: Avem oferte perfecte pentru tine. Ce mai aștepți?!

Cere informații despre cursurile de limba franceză AICI

În plus, te așteptăm să te alături comunității noastre de pe FACEBOOK și INSTAGRAM:

Leave a Reply

Your email address will not be published.