Cum să înveți rapid limba franceză – sfaturi practice

Trebuie să pleci în curând într-o călătorie în Franța? Vrei să obții o promovare la locul de muncă? Vrei să descoperi fascinanta cultură franceză? Dacă te afli într-una dintre aceste situații, probabil că îți pui o întrebare: cum să înveți să vorbești limba franceză? Mai jos ai rețeta succesului.

Citești și: La început a fost vocabularul limbii franceze

Învăță întotdeauna folosind materiale audio

Învăță întotdeauna limba franceză folosind un suport audio. Să începem cu un fapt de care mulți oameni nu își dau seama, dar este esențial dacă vrei să faci mai mult decât să citești romane sau reviste franceze. Alegerea instrumentului audio adecvat este esențială: un începător francez va fi descurajat de un film francez. În acest moment, cinematografia franceză ar trebui văzută ca o recreere, nu un instrument serios de studiu.

Alegerea cărții audio franceze potrivite este prima ta provocare, iar succesul sau eșecul studiilor tale franceze poate depinde în mare măsură de alegerea ta.

Definește-ți stilul propriu de învățare

Vrei să înveți să scrii?

Sau trebuie să înțelegi ce auzi?

Sau ai nevoie să citești pentru a învăța lucruri pe de rost?

Indiferent de obiectivele tale și de metoda pe care o folosești pentru a învăța limba franceză, asigură-te că o adaptezi stilului tău de învățare. Acestea fiind spuse, studiul limbii franceze cu suport audio este o necesitate dacă dorești să înveți franceza pentru a comunica.

Nu toți pot învăța de unii singuri

Când vine vorba de învățarea limbilor străine, nu suntem cu toții la fel. Am ajutat sute de studenți și îți pot spune din experiență că unii oameni învață mai repede alții mai lent. Asta nu înseamnă că cineva mai puțin talentat nu poate învăța limba franceză, dar înseamnă că studiul cu suport audio nu este pentru toată lumea.

Unele persoane au nevoie de expertiza unui profesor care să-i îndrume în studiile lor, să-i motiveze și să găsească modalități creative de predare.

Consecvența – un element important

Adesea, pentru a face învățarea mai distractivă, încercăm să prezentăm un text, o poveste și mai ales folosim de materiale multimedia.

Dacă memoria ta este grozavă, mergi mai departe și memorează totul! Dar dacă nu: Ce cuvinte din această poveste ai putea folosi? Concentrează-te mai întâi pe memorarea cuvintelor noi, apoi uită-te din nou la poveste. Aceeași logică se aplică timpurilor: în conversație, de cele mai multe ori folosim indicativul prezent.

Așadar, concentrează-te pe timpul prezent atunci când studiezi conjugările verbelor, apoi treci la adjective, vocabular esențial, întrebări, pronume… Lucruri care vor face o diferență imediată în capacitatea ta de a conversa în franceză.

Rutina învățatului

Dacă studiezi limba franceză toată după-amiaza, sunt șanse să te epuizezi și să te simți frustrat, să pierzi motivația sau să pierzi concentrarea. Petrecerea a 15 minute pe zi învățând limba franceză cu 100% din atenția ta îți va oferi rezultate mai bune decât două ore în weekend, cu copiii jucându-se în fundal. 😅

Repetiția este cheia!

Aceasta este probabil greșeala numărul unu pe care o fac elevii. Se concentrează pe învățarea de noțiuni noi și uită să le revizuiască pe cele vechi.

Regula generală: pentru fiecare oră pe care o petreci învățând lucruri noi, ar trebui să petreci cel puțin o oră repetându-le pe cele din urmă.

Cu asemenea recomandări vei reuși să înveți foarte repede limba franceză! Iar dacă îți dorești mai mult, ai posibilitatea să lucrezi cu un specialist în predarea limbii franceza înscriindu-te la cursurile oferite de cursuldefranceza.ro, locul unde se adună toți cei care iubesc limba lui Molière. 💓

Cere informații despre cursurile de limba franceză AICI

În plus, te așteptăm să te alături comunității noastre de pe FACEBOOK și INSTAGRAM:

Leave a Reply

Your email address will not be published.