La început a fost vocabularul limbii franceze

O limbă este în primul rând formată din vocabular. Cuvintele sunt precum cărămizile care fac posibilă construirea discursurilor și a schimburilor de idei. Chiar dacă nu stăpânești încă bine gramatica limba franceze, dar dacă știi suficient vocabular vei înțelege ce spune interlocutorul tău. Citește acest articol și vei afla cum poți învăța foarte repede cuvinte în limba lui Molière.

Citește și: 4 dificultăți care pot apărea când înveți limba franceză (și cum să le depășești)

Prin urmare, te sfătuim să începi imediat prin a învăța cuvinte din vocabularul francez. Dacă ești începător în ale limbii franceze, acest lucru îți va permite să te familiarizezi cu sunetele acestei minunate limbi.

Veți găsi cu ușurință instrumente în magazine sau pe internet care vă permit să cunoașteți sunetul cuvintelor pe care le învățați. Dacă trebuie să înveți rapid limba franceză, stabilește-ți obiective ambițioase, dar realizabile. De exemplu: 30 de cuvinte pe zi.

Optează pentru o abordare tematică. Există multe manuale de vocabular alcătuite din fișe tematice. Să știi că învățând 30 de cuvinte pe zi, vei reuși să acoperi 70% din vocabularul limbii franceze în trei luni.

Învățarea cuvintelor din vocabular este un lucru. Memorarea lor pe termen lung presupune un alt proces! Pentru a reține cu succes cuvintele pe care tocmai le-ai învățat, este nevoie să le revizuiești în mod regulat. Nu ezita să repetați cuvintele când ai un moment de răgaz!

Memoria funcționează ciclic: creierul tău trebuie să imprime lucruri de mai multe ori pentru a se înregistra bine. Organizați în mod regulat revizuiri generale și repetați fișele pe care le-ați învățat deja. Acest lucru vă va asigura că nu veți uita cuvintele pe măsură ce mergeți!

Tips and tricks

Ca să înveți mai repede cuvinte în limba franceză, îți recomandăm ca pe toate obiectele din apartamentul sau casa ta, să lipești o etichetă cu numele obiectului în franceză. În felul acesta le vei vedea zi de zi și le vei repeta involuntar. Te asigurăm că rezultatele nu vor întârzia să apară!

Începi cu lucruri simple

Ideea nu este să înveți dicționarul, ci să găsești materiale care să îți permită să înveți vocabularul francez pentru a răspunde nevoilor specifice. Cărțile cu vocabular sunt esențiale pentru aceasta. Cuvintele sunt clasificate după temă.

De exemplu, putem începe cu:

Prezentarea în limba franceză
Indicații privind orientarea
Obiectele folosite zi de zi

Exprimarea sentimentelor, calităților și a gusturilor
Demonstrați-vă abilitățile profesionale

Cărți de vocabular


Dintre numeroasele cărți de vocabular, aveți mai jos câteva recomandări extrem de prețioase:

Metoda Assimil: colecția Assimil reunește lucrări special dedicate învățării francezei ca limbă străină. Vei găsi cărți de vocabular tematic, de conversație și ghiduri.
Edițiile Nathan și cutia de inițiere franceză pentru străini. Include o metodă de învățare și CD-uri pentru a lucra la înțelegerea orală.
Edițiile Ellipses care oferă cărți complete pentru învățarea limbii franceze: revizuirea vocabularului în funcție de nivel, ghid de conversație etc.
Edițiile Didier, cu în special cartea 100% FLE, vocabulaire essentiel de français.

Acum după lectura acestui articol ți-ai dat seama că poți învăța multe cuvinte dacă alegi strategia potrivită. Iar dacă îți dorești mai mult, poți să te înscrii la cursurile de limba franceză unde vei avea privilegiul să lucrezi cu un profesor expert care îți va răspunde la toate întrebările cu tact și multă răbdare.

Cere informații despre cursurile de limba franceză AICI

În plus, te așteptăm să te alături comunității noastre de pe FACEBOOK și INSTAGRAM:

Leave a Reply

Your email address will not be published.