Când înveți o limbă, descoperi și o nouă cultură, tradiții diferite dar și un alt mod de a găti! Bucătăria franceză este foarte variată, deoarece este împărțită între influențele nordice și mediteraneene. 🇫🇷 Astăzi, vom călători în sudul Franței, mai precis la Nisa, pentru a descoperi vedeta verii în regiune: salata Niçoise! Aceasta este o specialitate culinară provensală formată din legume, fructe, ouă și pește. Așa că pregătiți-vă papilele gustative și cartea de rețete, îți vom împărtăși rețeta autentică pentru salata Niçoise!
8 roșii medii
4 ardei grași
8 cepe roșii
3 anghinare mov mici
4 ouă fierte moi sau fierte tari
20 g fasole proaspătă
250 g fileuri de hamsii (în ulei de măsline sau sărate)
250 g ton natural
20 g măsline negre de la Nisa
ulei de măsline
lămâie
usturoi
busuioc
sare
Poți citi mai multe despre bucătăria din Franța accesând: Feluri de mâncare pe care trebuie să le încerci în Franța
Pregatirea
Începeți prin a decoji fasolea și lăsați-o deoparte. Tăiați felii ceapa roșie apoi lăsați deoparte. Tăiați ardeii verzi, având grijă să îndepărtați semințele, apoi lăsați-i deoparte. Tăiați roșiile în opt felii și puneți-le deoparte. Tăiați lămâia și frecați-o de anghinare. Tăiați anghinarea în jumătate pentru a păstra doar partea inferioară și feliați-le în ultimul moment pentru a nu se oxida. Tăiați inima în cuburi mici. Tăiați un cățel de usturoi în jumătate și frecați-vă vasul sau bolul de salată cu acest usturoi. Adăugați fasolea, ceapa roșie, ardeii verzi, roșiile și anghinarea în felul de mâncare sau bolul de salată. Tăiați ouăle fierte moi sau fierte tari, după preferință, și aranjați-le pe preparat. Aranjați măslinele, tonul și fileurile de hamsii pe preparatul dvs. Adăugați ulei de măsline și busuioc.
Sare si piper după gust!
Yummi!
Ce băuturi adăugăm?
Încă urmând tradiția provensală, vă puteți însoți salata Niçoise cu un pahar de vin rosé de la Bandol sau un vin alb din podgoriile din Provence. Dacă nu sunteți un iubitor de vin, nu ezitați să stoarceți restul de lămâie și să o beți sub formă de limonadă, adăugând zahăr și cuburi de gheață.
Pe lângă acest minunat entrée câteva cuvinte și expresii uzuale în limba franceză vor transforma experiența culinară într-una de neuitat! 🇫🇷 De aceea te așteptăm la cursurile online de limbă franceză unde vei întâlni mulți iubitori ai acestei limbi și ai gastronomiei din Franța.
Cere informații despre cursurile de limba franceză AICI
În plus, te așteptăm să te alături comunității noastre de pe FACEBOOK și INSTAGRAM:
Leave a Reply